ГоловнаСуспільствоЖиття

20 "беркутівців", яких хотіли затримати, втекли з України в один день, - Матіос

Військовий прокурор упевнений, що люди або отримали команду, або були попереджені.

У серпні минулого року планувалася масштабна спецоперація затримання 20 "беркутівців", причетних до злочинів під час Революції Гідності, але вона була зірвана через чиюсь команду чи попередження.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі "Громадського ТВ".

"Я хотів би підтвердити, що дійсно влітку минулого року... я очолював управління як заступник генерального прокурора, яке здійснювало процесуальне керівництво розслідування справи про Майдан", - сказав він.

"І так, дійсно, на початку серпня минулого року... була підготовлена феноменальна операція затримання 20 на той момент діючих співробітників "Беркута", але за дуже дивних обставин перед проведенням операції з їхнього затримання... а це повинна була бути масштабна операція, не в Києві... всі ці "беркутівці" в один день залишили межі України", - розповів Матіос.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, чи означає це, що їх попередили, головний військовий прокурор сказав: "Одномоментно люди не можуть виїхати. Однозначно люди або отримали команду, або були попереджені".

При цьому Матіос додав, що йому не відомо про те, хто міг їх попередити.

За його словами, про спецоперацію знали оперативна група СБУ, технічні підрозділи, силовий підрозділ, процесуальні керівники та перші керівники Генпрокуратури і МВС Віталій Ярема та Арсен Аваков.

Також головний військовий прокурор України додав, що його самого допитав слідчий Генпрокуратури з цього приводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram