ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський даївець допомагав свердловським бойовикам продавати "віджаті" авто

Схему організували члени угруповання бойовика Рима зі Свердловська

Співробітники Служби безпеки заблокували механізм легалізації автомобілів, викрадених бойовиками в автосалонах на окупованих територіях Луганської області.

Як повідомляє офіційний сайт СБУ, схему організували члени терористичного угруповання бойовика Рима зі Свердловська.

Рим - це колишній депутат Свердловської міськради від Комуністичної партії Олександр Гайдей. Співробітники спецслужби вже встановили 10 фактів спроб легалізації авто, "віджатих" терористами в автосалонах Луганська.

Фото: sbu.gov.ua

"За посередництва двох киян, один з яких - співробітник столичного управління ДАІ, були виготовлені фальшиві свідоцтва про реєстрацію автомобілів і державні номерні знаки на підставних осіб. Для підробки зловмисники отримували конфіденційну інформацію з баз даних ДАІ та вносили в неї недостовірні дані для маскування походження автомобілів.

Потім авто через територію Росії планували ввезти в Україну для продажу, а отримані кошти спрямувати на фінансування терористичного угруповання", - наголошено в повідомленні.

Фото: sbu.gov.ua

Співробітники спецслужби заблокували реалізацію злочинної схеми та вилучили фальшиві документи і номерні знаки. Триває розслідування.

Нагадаємо, 6 листопада СБУ затримала в Миколаєві бойовика "ЛНР", який приїхав додому "у відпустку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram