ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові зірвали слухання про перейменування вулиць (оновлено)

На сцені під час заходу сталася бійка

Загальноміські громадські слухання про перейменування вулиць, площ і районів Харкова, що мали відбутися сьогодні ввечері, було зірвано.

Фото: livekharkov

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Група молодих людей прорвалася на сцену концертного залу "Україна", де проходили слухання і зірвала захід.

На думку активістів, вони намагалися висловити протест фальсифікаціям під час проведення громадських слухань, повідомляє "Радіо Свобода". Зокрема, за їхніми словами, було порушено регламент публічних слухань, також міська влада нібито підтасовує факти.

"У зв'язку з тим, що виникла загроза для безпеки людей, громадські слухання оголошую ім'я закритими. Далі ми будемо діяти за законом", - заявив перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов. Після цього він та інші члени президії покинули сцену, де виникла нетривала бійка.

Фото: @Hromadske_kh

У харківській мерії заявили, що у разі повторного зриву громадських слухань про перейменування вулиць, рішення прийме сесія міськради.

Як відомо, 11 листопада в Харкові почалися загальноміські громадські слухання щодо перейменування в рамках декомунізації. Робоча група при Харківській міськраді розглянула дві тисячі пропозицій, а тепер громадськість має погодити нові назви для 172 провулків, вулиць, проспектів, площ, кількох районів та станції метро.

У квітні 2015 року Верховна Рада прийняла закон про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів і про заборону пропаганди їх символіки, у травні його підписав президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні мешканці Іллічівська Одеської області підтримали перейменування міста у Чорноморськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram