ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок у Шарм-ель-Шейх

Громадянам, які вирішили відвідати Єгипет, необхідно проявляти підвищені увагу й обережність

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок у Шарм-ель-Шейх
Фото: e1.ru

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від туристичних поїздок у Шарм-ель-Шейх та інші курорти на півдні Синайського півострова у зв'язку із загрозою терактів

Про це повідомляє офіційний сайт МЗС.

МЗС також закликає проявляти підвищену пильність при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни і дельти річки Ніл, а також туристичних місць у долині Нілу і на узбережжі Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді і Затоки Сома).

Під час перебування на території Єгипту рекомендується проявляти підвищені увагу й обережність, не залишати без необхідності місця організованого відпочинку, що знаходяться під охороною і спостереженням сил безпеки. У разі необхідності виїзду за межі готелю громадянам слід повідомити про це адміністрацію, рідних або представників туроператора.

"У разі різкого загострення ситуації необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку в місці проживання", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" (Metrojet) розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі 224 людини, що перебували на борту. Повітряне судно виконувало рейс з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської і радянської авіації.

ФСБ заявила, що на борту російського літака вибухнула бомба потужністю до 1 кг у тротиловому еквіваленті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram