ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму перебої зі світлом через підрив електроопор (оновлюється)

Лампочки погасли близько 23:20 за київським часом

У Криму перебої зі світлом через підрив електроопор (оновлюється)
Фото: www.dtek.com

У Севастополі, Сімферополі, Євпаторії, Саках і Феодосії перебої зі світлом світла. Повідомлення про відключення поширюються в соціальних мережах, надходять від позаштатних авторів LB.ua із Криму. Мобільний зв'язок наразі працює - кримчани виходять у мережу через смартфони.

"Рубанули приблизно о 0:20 (23:20 за Києвом, - ред.)", - пише севастополець під ніком Halk на міському форумі Севастополя.

Приблизно тоді журналіст Осман Пашаєв написав у себе в facebook про підрив електроопор на кордоні з Кримом: "Щойно на Чаплинці прогримів вибух. Підірвали пошкоджені опори".

Оновлення о 2:44

Із Севастополя повідомляють, що на Корабельній стороні міста є світло. Горять ліхтарі, освітлені рекламні борди. Але основна частина міста залишається в темряві.

Раніше невідомі підірвали дві електроопори на кордоні з Кримом. Через це Росія припинила відвантаження вугілля для України, яке необхідне для роботи семи теплоелектростанцій. Через підрив ліній електропередач без світла можуть залишитися жителі Херсонської та Миколаївської областей. Раніше з вимогою припинити постачання електроенергії до Криму виступали учасники громадянської блокади Криму. Керує акцією власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов, який ще минулого року був громадянином Росії і навіть працював в окупаційному уряді Криму із Сергієм Аксьоновим. Але після відставки він вивіз редакцію в Київ, отримав український паспорт й ініціював акцію товарної блокади Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram