ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасники блокади Криму готові допустити ремонтників до двох ЛЕП

Мова йде про лінії, що забезпечують деякі райони Херсонської області та Запорізьку АЕС

Учасники блокади Криму готові допустити ремонтників до двох ЛЕП
Фото: 44.ua

Учасники блокади Криму готові пустити ремонтників до двох пошкоджених ліній електропередачі у Херсонській області.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю ЛІГА.net.

За його словами, мова йде про лінію, яка забезпечує електрикою деякі райони Херсонської області та лінії, що веде до Запорізької АЕС.

"Зараз ми частково допустимо фахівців до розмінування та проведення ремонтних робіт. Там є одна лінія, яка, обігнувши Крим, веде в райони Херсонської області. Там теж вони, виявляється, без світла. Ось цю лінію ми дозволимо відновити. На материковій частині люди не повинні страждати. І ще одна лінія з'єднана із Запорізькою АЕС", - сказав Джемілєв.

Він також повідомив, що переговори з приводу відновлення поставок електроенергії до Криму будуть можливі після звільнення українських політичних в'язнів на окупованому півострові і в Росії.

Лідер кримськотатарського народу також припустив, що у відповідь на енергоблокаду Криму Росія може ввести чергові торгові обмеження.

"Вони вже не відвантажують нам антрацит. Нам буде дорожче, але ми все-таки можемо купувати його в ПАР. Дорогувато, звичайно. Але нам поступово треба перебудовуватися й обривати всі нитки з Росією. А цьому будуть дуже опиратися всі наші олігархи і політики, пов'язані своїм бізнесом із Росією", - сказав Джемілєв.

Нагадаємо, увечері 21 листопада в анексованому Росією Криму зникла електрика. "Глава" Криму Сергій Аксьонов оголосив 23 листопада на півострові вихідним.

Енергопостачання районів Херсонської області, що межують із Кримом, перевели на резервні схеми. У Миколаївській області проблем з подачею електрики немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram