ГоловнаСуспільствоЖиття

Поклонська пригрозила довічним ув'язненням за підрив ЛЕП

"Прокурор" Криму особисто контролюватиме перебіг розслідування

Поклонська пригрозила довічним ув'язненням за підрив ЛЕП
Фото: livejournal.com

"Прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська анонсувала порушення кримінальної справи за фактом підриву ліній електропередачі, що подають електрику на півострів.

За її словами, особам, причетним до підриву ЛЕП "може загрожувати від 20 років позбавлення волі до довічного ув'язнення", повідомляє "Крыминформ".

"Ми очікуємо, що сьогодні ФСБ ухвалить рішення про порушення кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 281 Кримінального кодексу РФ. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 20 років. Якщо настануть складніші наслідки у результаті злочинних дій невстановлених осіб у вигляді людських жертв, то ст.281 ч. 3 передбачає довічне позбавлення волі", - заявила Поклонська, зазначивши. що підозрюваних слідство наразі не має.

Поклонська також підкреслила, що ця справа має особливе значення і контролювати перебіг її розслідування вона буде особисто.

"Ми припускаємо, що її (кримінальну справу, - ред.) порушать сьогодні, оскільки прокуратура направила матеріали в управління ФСБ в неділю. При порушенні кримінальної справи, звичайно ж, контролювати хід розслідування буду безпосередньо я, прокурор республіки. Тому я думаю, що вищої актуальності не може бути", - заявила вона.

Нагадаємо, в ніч на 20 листопада в Херсонській області у результаті підривів електричних опор вийшли з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередачі, якими здійснюється енергопостачання Криму, а також частин Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше було пошкоджено опори інших ЛЕП.

Наразі Крим частково забезпечується електроенергією за рахунок своїх генерувальних потужностей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram