ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС спростовує причетність Паскала до злочинів проти Майдану

У відомстві пояснили, чому колишнього заступника голови МВС взяли в Нацполіцію

МВС спростовує причетність Паскала до злочинів проти Майдану

Міністерство внутрішніх справ вважає коректним призначення колишнього заступника голови МВС Василя Паскала на посаду першого заступника голови Національної поліції і відкидає заяви активістів про його причетність до переслідування учасників Революції Гідності.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

"Генерал поліції другого рангу Василь Паскал був призначений на посаду після проведення переатестації за участю членів Центральної атестаційної комісії, зокрема експертів Консультативної місії ЄС EUAM, програми ICITAP Департаменту юстиції США, а також голови Громадської ради при МВС України", - наголошується в повідомленні.

У МВС зазначили, що раніше Окружний адмінсуд Києва визнав відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ відповідно до закону про очищення влади.

"Всі повідомлення про причетність Паскала до злочинів, скоєних стосовно учасників Революції Гідності, не відповідають дійсності. Це було документально і чітко підтверджено Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури України", - наголошено в повідомленні.

Також у МВС заявили, що Паскал особисто очолював розкриття низки злочинів, скоєних під час Майдану, а саме - побиття журналістки Тетяни Чорновол у грудні 2013 року, вбивство активіста Юрія Вербицького, викрадення активіста Ігоря Луценка, вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, викрадення вогнепальної зброї зі складів резерву МВС і передачу його "тітушкам", викриття групи "тітушок", причетних до побиття активістів; вбивство активіста Сергієнка в Черкасах у квітні 2014 року.

Нагадаємо, Паскал з листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС, а із січня 2012 року - начальника Департаменту карного розшуку МВС України. Сукупно Паскал більш ніж рік у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року займав ці посади і мав підпасти під люстрацію і не займати високі посади протягом 10 років. Однак у грудні 2014 року він став заступником міністра внутрішніх справ.

Департамент карного розшуку МВС, яким керував Паскал, звинувачують у переслідуванні євромайданівців, у тому числі Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Самому Паскалу також приписують погрози притягнути до кримінальної відповідальності активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram