ГоловнаСуспільствоЖиття

Бійці АТО пікетують поліцейську дільницю в Києві

У списки розшуку внесено і прізвища деяких добровольців, які підпорядковуються МВС.

Добровольці, які підпорядковуються МВС, прийшли до другого територіального відділення поліції Подільського району Києва, щоб з'ясувати, чому прізвища деяких бійців занесли в списки розшуку.

Фото: Igor Lutsenko

Як повідомляє "Громадське. ТБ", серед присутніх - колишні учасники націоналістичних організацій.

Серед людей, які офіційно перебувають у розшуку - активісти, які прийшли в опорний пункт, діючі співробітники МВС, які продовжують виконувати службові обов'язки, а також Денис Поліщук й Андрій Медведько - підозрювані в убивстві журналіста і письменника Олеся Бузини, які зараз перебувають під вартою.

"Ми зараз у ТВМ-2 Подільського району по вул. Гонгадзе. Тут на дошці як розшукувані висять свідки (!) у справі так званих "убивць Бузини". Зокрема, висить фото Насті, дівчини Медведька, одного з підозрюваних. Близько 20 осіб загалом, і з них мінімум 5 є при цьому діючими співробітниками міліції. Вимагаємо зустрічі з керівництвом і пояснення, хто дав вказівку працювати по людях, щодо яких немає в поліції підозр", - написав у Facebook депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко.

Активісти принесли під відділення шини і розвісили портрети осіб, яких, на їхню думку, дійсно слід оголосити в розшук. Серед них - екс-"беркутівець" Дмитро Садовник і новопризначений заступник голови Нацполіції Василь Паскал.

Фото: Громадське.ТБ

До відділку також приїхав начальник київської міліції Олександр Терещук. Коментуючи список оголошених у розшук, він заявив, що не давав "таких дурних команд". Як повідомив Терещук, за фактом оприлюднення списків буде порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував Дениса Поліщука й Андрія Медведька за підозрою в убивстві публіциста Олеся Бузини у квітні біля під'їзду його будинку в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram