ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ розслідує прокладення кабелю китайським судном у Крим

Україна готує запити китайській стороні для встановлення власника судна

ГПУ розслідує прокладення кабелю китайським судном у Крим
Фото: http://www.stranz.ru

Генеральна прокуратура почала розслідувати прокладення електричного кабелю в окупований Крим китайським судном.

Про це на брифінгу повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Днями було відкрито кримінальне провадження, з приводу подій пов'язаних із китайським судном, яке фактично прокладало кабель для постачання електрикою Криму з Росії", - сказав він.

Генпрокуратруа готує запити китайській стороні для встановлення осіб власника судна, членів екіпажу. За словами Куценка, запити робляться для того, щоб підготувати підозри і почати процедуру їхнього притягнення до кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 332 КК (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію).

Нагадаємо, у ніч з 21 на 22 листопада унаслідок підриву опор ліній електропередачі у Херсонській області Крим було відключено від енергосистеми України. Спочатку активісти не пускали ремонтників до пошкоджених опор. Пізніше кримські татари погодилися на запуск однієї ЛЕП для потреб соціальної сфери.

Сьогодні, 26 листопада, ремонтники "Укренерго" на вимогу активістів енергетичної блокади Криму призупинили свою роботу. Один з активістів та лідерів акції Ленур Іслямов розповів, що вони висунули вимоги до окупаційної влади щодо звільнення політв'язнів, і поки не буде виконано ці умови, електропостачання Криму не відновлюватимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram