ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ оголосила в розшук "віце-прем'єра" Криму

Полонський зник із поля зору українських правоохоронців 20 жовтня

СБУ оголосила в розшук "віце-прем'єра" Криму
Дмитрий Полонский
Фото: lenta.ru

Служба безпеки оголосила в розшук "віце-прем'єр-міністра" анексованого Росією Криму Дмитра Полонського.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ у розділі "Особи, які переховуються від органів прокуратури".

Полонського розшукують як підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада)

Полонський зник з поля зору українських правоохоронців 20 жовтня. Наголошують, що суд дозволив затримання підозрюваного.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, на початку жовтня Полонський прибув до Польщі, щоб узяти участь у конференцію ОБСЄ з прав людини під виглядом члена громадської організації. Голова МЗС Польщі Гжегож Схетина заявив, що Полонський проникнув до Варшави шляхом махінацій із прізвищем.

Посольство України назвало приїзд Полонського до Варшави "провокацією Кремля і порушенням норм міжнародного права". При цьому на конференцію сепаратиста оформили не як "віце-прем'єра" анексованого півострова, а як "представника російської громади Криму".

Полонський прибув до варшавського готелю "Софітель", де проходили заходи, однак узяти участь у засіданні в запланований час не зміг - під час одного з інтерв'ю його облили кавою. При цьому, за словами Полонського, "спецоперацією" особисто керував посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram