ГоловнаСуспільствоЖиття

Аксьонов вимагає "зачистити" українські ЗМІ в Криму

Місцеві жителі нібито скаржаться, що в роботі російських і кримських радіостанцій були збої, а українські працювали.

Аксьонов вимагає "зачистити" українські ЗМІ в Криму
Фото: EPA/UPG

Невизнаний керівник Криму Сергій Аксьонов зажадав від "Міністерства інформації" вимкнути українські ЗМІ - телеканали і радіо, які можна дивитися і слухати на півночі півострова.

Про це Аксьонов заявив на засіданні міжвідомчого штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Криму, заслухавши звіт з Джанкоя, повідомляє "Интерфакс".

"Українські ЗМІ зачистіть як клас! Щоб навіть я не чув, що хтось дивиться ці телепередачі незрозумілі", - сказав він.

"Міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку регіону - віце-прем'єр кримського уряду" Дмитро Полонський, якого СБУ оголосило в розшук, зазначив, що справді в Криму зафіксовано випадки мовлення на середніх і довгих хвилях українських радіостанцій.

Водночас, за його словами, після припинення подачі електроенергії в Крим спостерігалися збої мовлення російських і кримських радіостанцій, повідомляє "Крым.Реалии".

Полонський зазначив, що є "низка скарг від кримчан, що надходять на випадки мовлення українських засобів масової інформації на території півострова".

Нагадаємо, в Криму на середніх хвилях АМ можна ловити українські радіостанції Українське радіо (УР-1), Всесвітню службу УТР та одеське радіо "Маяк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram