ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму закінчується бензин

На багатьох заправках довгі черги, на інших бензину немає.

У зв'язку з енергоблокадою окупованого Криму місцеві жителі зіткнулися з проблемою дефіциту бензину.

Фото: varlamov.ru

Блогер Ілля Варламов розповів про порожні заправки в містах півострова і величезні черги за бензином.

"Сьогодні поїхав подивитися, що відбувається в інших містах Криму, і зіткнувся з проблемою - бензину немає. Абсолютна більшість заправок на трасі стоять порожні, а до тих, де бензин є, шикуються величезні черги. 92-й коштує близько 38 рублів, 95-й 40. Люди панікують і запасають бензин в усі ємності, які вдається знайти. На одній із заправок чолов'яга в бак від пральної машинки заливав пальне", - пише він.

За його словами, від необхідної кількості палива в Севастополі залишилася тільки половина.

Фото: varlamov.ru

На сьогодні для поповнення запасів із Самари і Краснодарського краю до переправи йдуть поїзди з бензином. Через запроваджену режиму НС роздрібні ціни на бензин заморожено, а пальне перерозподіляють по заправних станціях уночі.

Деякі заправки, пише Варламов, відпускають бензин тільки за талонами. У деяких місцях продають дизель, проте в Криму дизельних машин мало.

Нагадаємо, в ніч на 20 листопада у Херсонській області в результаті підривів електричних опор було виведено з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередачі, якими здійснюється енергопостачання території Криму, а також частин Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше зазнали пошкоджень опори інших ліній електропередач.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram