ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві презентували центр імені Бендукідзе

На презентації була присутня дочка Бендукідзе Анастасія Гончарова

У Києві презентували центр імені Бендукідзе
Архив
Фото: www.dyvys.in

У Києві презентували Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе, створений для поширення ідей свободи, відкритого управління і вільної економіки шляхом аналізу та розвитку нових інструментів управління з тісною співпрацею влади, бізнесу та громадськості. Про це повідомляє прес-служба адміністрації Президента України.

Присутня на презентації дочка Бендукідзе Анастасія Гончарова розповіла про те, що її батько підтримував Україну. "Татові було б приємно, що його справу продовжують в Україні. Він дуже хотів, щоб цій країні все вдалося", - сказала вона.

Зі свого боку заступник голови Адміністрації президента України, один із співзасновників Центр Олександр Данилюк на презентації наголосив: "Справу Кахи потрібно продовжувати. Це наше завдання".

За його словами, головна мета центру - прискорення реформ в Україні. У своїй роботі центр буде об'єднувати зусилля двох команд з великим практичним досвідом реалізації реформ - команди Михайла Саакашвілі, який також є співзасновником центру, та експертів Координаційного центру з упровадження реформ при президентові України.

Бендукідзе 2004 року на запрошення президента Грузії Саакашвілі обійняв посаду міністра економіки в грузинському уряді, з 2004-го по 2008 рік був державним міністром Грузії з координації економічних реформ, а з 2008-го по 2009 рік очолював канцелярію уряду Грузії. У 2007 році заснував Тбіліський вільний університет і Аграрний університет Грузії.

У травні 2014-го прийняв пропозицію президента України Петра Порошенка стати членом Економічної і дорадчої ради при уряді країни. Бендукідзе помер у листопаді 2014 року.

У Києві з'явилася вулиця Бендукідзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram