ГоловнаСуспільствоЖиття

У херсонській поліції відмовляються повідомляти, чи був на Майдані екс-"беркутівець", який керував штурмом Чаплинки

Саламаху призначили командиром батальйону поліції особливого призначення 7 листопада.

LB.ua отримав відповідь на інформаційний запит від Головного управління національної поліції в Херсонській області, в якому ми намагалися з'ясувати, чи був на Майдані колишній командир херсонського "Беркута" Микола Саламаха. Нагадаємо, 21 листопада Саламаха керував штурмом Чаплинки разом з Іллею Кивою.

У відповіді на запит в.о. начальника Меріков повідомляє, що ця інформація є службовою. Також херсонський головком не здатен оцінити, чи саме Саламаха зображений на фотографіях із Майдану.

Як з'ясувалося, Миколу Саламаху призначили командиром батальйону поліції особливого призначення 7 листопада 2015 року - за два тижні до штурму Чаплинки - і він пройшов перевірку, передбачену законом "Про очищення влади".

Нагадаємо, фотокореспонденти впізнали в Миколі Саламасі бійця спецпідрозділу "Беркут", який кидав гранати в активістів Майдану на вулиці Грушевського 21.01.2014. 

Фото: колаж LB.ua: фото Макса Требухова і стоп-кадр видео ATR

Нагадаємо, аналогічна ситуація склалася в Києві - екс-"беркутівець" Євген Антонов, який розганяв Майдан 30 листопада і є фігурантом кримінального провадження, служить командиром роти спецпризначення МВС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram