ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні подешевшають мандарини через російські санкцій проти Туреччини

Турецькі постачальники розвертаються в бік українського ринку.

В Україні подешевшають мандарини через російські санкцій проти Туреччини
Фото: www.morocco-all.com

Тепличні овочі і цитрусові з Туреччини подешевшають в Україні у зв'язку з російськими санкціями проти турецьких товарів.

"Очікується зниження цін на тепличні огірки, томати, на мандарини, інші цитрусові, які йдуть із Туреччини, на гранати, виноград. Зараз турецькі постачальники розвертаються в бік України", - сказала під час 12-ї Міжнародної конференції "Овочі та фрукти України-2015. Перезавантаження" керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За її словами, Україна є третім ринком за обсягами реалізації для турецьких овочів і фруктів після ЄС і Росії. Експерт очікує збільшення постачань турецької цибулі в Україну в січні, що також буде сприяти зниженню цін на цей товар.

"Якщо тиждень тому вхідна ціна на турецький мандарин в Україні була приблизно 21 грн за кілограм, на сьогодні вона вже розглядається на рівні 17-18 грн за кілограм", - сказала Гетьман.

Зниженню цін на імпортні овочі та фрукти також сприятиме скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, Росія заборонила з 1 січня 2016 року ввезення полуниці, мандаринів, апельсинів, винограду, томатів і огірків, а також декотрих інших продуктів із Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram