ГоловнаСуспільствоЖиття

У Ялті виникли проблеми з електроенергією

Через велике навантаження з ладу вийшли окремі ЛЕП

У Ялті виникли проблеми з електроенергією
Фото: only.ee

В окупованій Ялті відбуваються численні поломки ліній електропередачі, оскільки мережі не витримують навантажень.

Про це повідомляє офіційний сайт МНС Росії.

Як пояснюють у відомстві, з настанням похолодання жителі міста активно використовують електрообігрівачі та інші електроприлади великої потужності, які дають велике навантаження на електромережі.

"Електричні мережі зношені і морально застаріли. А в умовах віялових підключень в ті години, коли в житлові будинки подають електрику, мешканці одночасно підключають бойлери, пральні машини, мікрохвильові печі і багато інших приладів високої потужності, що призводить до високих пікових навантажень і відповідно до збоїв в електропостачанні", - зазначив в. о. головного інженера Ялтинської районної електромережі Павло Керенцев.

За його словами, поломки "мають локальний характер" і "ліквідуються в оперативному порядку". Для цього задіяно 14 аварійно-ремонтних бригад.

За словами "голови адміністрації" Ялти Андрія Ростенка, з 26 шкіл у місті лише дві підключені до центрального опалення. В інші тепло подають автономні котельні, які поки що не дозволяють підвищити температуру до необхідної. Навчальний процес у загальноосвітніх та дошкільних установах низки регіонів Криму було припинено до 6 грудня у зв'язку із нестабільним електропостачанням.

Нагадаємо, 22 листопада в анексованому Росією Криму через пошкоджені опори ЛЕП у Херсонській області сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. Зараз Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами місцевої генерації, а також дизельними генераторами.

2 грудня президент РФ Володимир Путін взяв участь у церемонії запуску першої гілки енергомоста з Кубані до Криму. Однак 5 грудня енергоміст не витримав навантаження - сталася аварія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram