ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС розшукує вкрадені у Голландії картини, - Клімкін

Порошенко дізнався про ситуацію наприкінці листопада

МВС розшукує вкрадені у Голландії картини, - Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ України займається розшуком картин, вкрадених у Голландії. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, інформує Інтерфакс-Україна

"Голландська сторона порушила це питання під час візиту президента України в Голландію. Наше МВС працює над цим питанням", - сказав Клімкін журналістам.

Як повідомлялося, Нідерланди звинуватили Україну у вимаганні €50 млн за повернення картин, вкрадених у 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди). За словами представника музею, картини знайшлися в Україні, і зараз знаходяться в руках батальйону ОУН. У справі фігурують також лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок і екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

На сайті музею повідомляється, що у липні 2015 року з голландським посольством у Києві зв'язалися дві людини, які стверджували, що є членами українського батальйону добровольців. Вони заявили, що всі картини у них, і як доказ надали фотографію однієї з картин зі свіжим номером української газети. Картини представники батальйону погодилися повернути за винагороду у 50 млн євро при тому, що фактична вартість колекції близько 1 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram