ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеські школярі влаштують новорічне свято для дітей з Будинку дитини

У майбутньому проект хочуть реалізувати в інших дитячих будинках

Одеські школярі влаштують новорічне свято для дітей з Будинку дитини
Праздник в Доме ребенка в 2014 году
Фото: omr.gov.ua

Учні класу 9-Б одеської Маріїнської гімназії виграли грант від Британської ради на проведення соціального проекту "Казка - дітям", в рамках якого організовують для дітей, які залишилися без опіки батьків, новорічне свято.

Про це LB.ua повідомила одна з ініціаторів проекту, учениця 9-Б класу гімназії Марта Смирнова.

"Казка - дітям" полягає в організації та реалізації святкування Нового року для дітей одного з дитячих будинків Одеси. Цього року проект реалізують у Будинку дитини №1, але ініціатори сподіваються, що в майбутньому вдасться відвідати й інші дитячі будинки міста.

Сценарій інтерактивного свята для дітей пише Марта Смирнова. Учні класу стануть аніматорами на святі - будуть співати, танцювати, готувати їжу і грати разом з дітьми. Перед цим у гімназії проведуть збір іграшок для дитячого будинку. Попередньо, свято проведуть наприкінці грудня, щоби встигнути до Нового року.

Проект відібрали для фінансування за програмою Британської ради "Активні громадяни", спрямованою на сприяння соціальним змінам в Україні. Партнером і координатором проограмми в Одеській області виступає фонд "Молода громада".

У майбутньому планується, що "Казка - дітям" проводитиметься і в інших дитячих будинках на всі сезонні свята - Різдво, Великдень, Івана Купала.

"Ми прагнемо до того, щоб наш проект на закінчився на одному святі. Наша мета - відвідати більше дитячих будинків, а також - поділитися досвідом з учнями всіх шкіл міста Одеси та залучити до цієї справи якомога більше школярів (можливо, по всій Україні)" , - розповідають учасники проекту.

Зазначимо, що, за інформацією одного з фондів, який займається допомогою дітям, котрі залишилися без опіки батьків, таких дітей в Україні - 84 тисячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram