ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасники блокади Криму посилять норми провозу особистих речей на півострів

Товарна блокада окупованого Криму закінчилася успіхом, вважає Чубаров

Учасники блокади Криму посилять норми провозу особистих речей на півострів
Фото: Макс Требухов

Голова Меджлісу Рефат Чубаров пообіцяв введення жорстких параметрів перевезення особистих речей на адміністративному кордоні з Кримом. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Крим.Реалії", коментуючи згоду кримських татар на подачу електроенергії на півострів.

"Я на сьогодні можу сказати, що це обмежується 50 кг на одну людину і не більше 10 тисяч грн у грошовому еквіваленті", - заявив лідер кримських татар.

Лідер Меджлісу наголосив, що "прийняття будь-якого рішення в складних ситуаціях обумовлено десятками і десятками мотивацій і факторів. Для багатьох людей, які думають про майбутнє України, про майбутнє кримськотатарського народу, важливо одне - щоб кожна наша дія наближала деокупацію Криму".

Він вважає, що в цій ситуації товарна блокада окупованого Криму завершилася успіхом. При цьому він розраховує, що уряд офіційно прийме рішення, згідно з яким повністю припиниться торгівля з окупованою територією.

Також він пояснив, що на сьогодні відновлено постачання електроенергії в Крим в обсязі 25% від того, що було до того, як почалася енергетична блокада. "І ми маємо всі шанси, щоб з 1 січня Крим був повністю відключений від материка. Але вже відповідальність у цьому випадку покладається на Верховну Раду України", - підсумував голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, кримські татари з 20 вересня блокують проїзд вантажного транспорту в Крим. Ці дії вже є поза правовим полем, але користуються м'якою підтримкою українських силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram