ГоловнаСуспільствоЖиття

Після публікації на LB.ua ветерану АТО з інвалідністю дали квартиру

Щоб заселитися в нове житло, Гордійчукові потрібно його повністю відремонтувати.

Після публікації на LB.ua ветерану АТО з інвалідністю дали квартиру
Сергей Гордийчук с женой и сыном

Ветеран АТО Сергій Гордійчук, який залишився без руки в результаті бойового поранення, отримав окремо опалювану квартиру від нової влади свого району. Це сталося після публікації на LB.ua, повідомив Гордійчук.

«Завдяки вашій статті почався рух і звільнили Франца Весельського, призначили нового голову райради - Володимира Михнюка. Плюс голова Житомирської ОДА Сергій Машковський посприяв - у підсумку нам дали квартиру», - розповів військовий.

Як повідомляли, Гордійчук отримав тяжке поранення в серпні минулого року, після чого йому ампутували руку. Живучи з дружиною і двома дітьми в маленькому будинку в селі Колодянка (Житомирська обл.), де немає центрального опалення, він не міг палити піч однією рукою і переживав про здоров'я своєї родини. Але на всі його звернення з проханням про поліпшення житлових умов і переселенні в райцентр - м. Новоград-Волинський - колишня влада відповідала відмовою.

Тепер Гордійчук має свою трикімнатну квартиру з опаленням, у самому центрі Новограда-Волинського. Правда, жити в ній молода сім'я поки що не може:

«Стан її зараз нежитловий, немає навіть сантехніки. Ремонт потрібно повністю, з нуля робити - від підлоги до шпаклівки. Мав би дві руки, сам би все зробив. Та й з однією намагаюся робити, що можу. От нещодавно ми замовили туди вікна», - сказав Сергій.

На час ремонту він із дружиною та дітьми переїхав до батьків, які живуть у тому самому місті, по сусідству. На жаль, на те, щоб найняти робітників і закупити всі матеріали, грошей родині не вистачає. У місцевої влади теж вичерпані ресурси.

«Фінансування з районного бюджету вже все витягли, у нас не один загиблий у районі і багато інвалідів. Мені сказали на початку року написати заяву - тоді можуть виділити допомогу на ремонт», - зазначив Гордійчук.

LB.ua звертається до читачів із проханням допомогти ветерану пошвидше відремонтувати квартиру і заселитися в неї.

Карта ПриватБанку 5168 7420 1989 8117 (на ім'я Сергія Гордійчука).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram