ГоловнаСуспільствоЖиття

"Яндекс" назвав головні теми року в українському інтернеті

Браслети з гумок перемогли відразу у двох категоріях.

"Яндекс" назвав головні теми року в українському інтернеті
Фото: blogspot.com

Компанія "Яндекс" визначила теми, які найбільше цікавили українців цього року.

Підсумки 2015 року підбито в 11 категоріях: події у світі, події в Україні, жінки, чоловіки, питання, нові явища, спорт, фільми, серіали, телешоу, ігри. Їх опубліковано в корпоративному блозі компанії.

Головні події року в Україні виявилися пов'язані з економікою: девальвація гривні та підвищення тарифів на газ. Третє місце посіли вибори. Також високий інтерес українці виявляли до банкрутства Дельта Банку. На початку року багато читали про бойові дії в Дебальцевому.

Основною світовою подією для українців виявилося Євробачення, в якому Україна не брала участі. Цікавилися українці також парадом Перемоги в Москві та псевдозникненням Володимира Путіна. Події в Сирії і теракти в Парижі замикають п'ятірку топ-інтересів.

У категорії "Жінки" найбільше пошукових запитів другий рік поспіль припало на Жанну Фріске (2014 року стало відомо, що вона хвора на рак, а 2015 року вона померла), у категорії "Чоловіки" - на Кузьму Скрябіна, який загинув у ДТП.

Браслети з гумок стали "переможцем" відразу у двох категоріях: спочатку українці цікавилися, що це взагалі таке (нові явища), а потім - як їх плести (питання року).

Найпопулярніший фільм року - "50 відтінків сірого", серіал - "Сила любові Феріхі", телешоу - "Холостяк", гра - Agar.io про агресивну клітину в чаші Петрі.

Головною спортивною подією для українців став чемпіонат світу з хокею.

Фото: yandex.ua

Для рунету головною подією року стало падіння літака в Єгипті. На другому і третьому місці - війна в Сирії і парад Перемоги.

Фото: yandex.ru

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram