ГоловнаСуспільствоЖиття

Євродепутат від Польщі приїхав до Аксьонова в Крим

Європарламентар, який "кидає зіги", приїхав "підтримати волевиявлення кримчан"

Євродепутат від Польщі приїхав до Аксьонова в Крим
Сергей Аксенов и Януш Корвин-Микке (справа)
Фото: glava.rk.gov.ru

Польський депутат Європарламенту Януш Корвін-Мікке, відомий своєю антиукраїнською позицією і підтримкою анексії Криму, відвідав окупований півострів.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

Корвін-Мікке зустрівся з так званим "прем'єр-міністром" Криму Сергієм Аксьоновим. Він також планує відвідати кілька кримських міст і поспілкуватися з кримчанами.

"Під час візиту пан Мікке має намір ознайомитися зі станом справ у республіці з моменту її входження до складу Російської Федерації і висловити підтримку волевиявлення кримчан у відстоюванні своєї політичної точки зору, згідно з якою вони здійснили своє право на самовизначення на референдумі 16 березня 2014 року. Януш Корвін-Мікке послідовно критикує політику Києва і ЄС щодо РФ", - йдеться в заяві російського "уряду" Криму.

Під час зустрічі з Корвіном-Мікке, Аксьонов заявив, що "стратегічно важливо донести правдиву інформацію про Крим до жителів Європи".

Офіційної реакції МЗС України на цей візит польського депутата наразі немає.

Нагадаємо, Януш Корвін-Мікке відомий своїми проросійськими настроями, а також нестандартною поведінкою. У липні під час дебатів у Європарламенті про введення єдиного квитка для поїздок у межах ЄС він підняв руку в нацистському вітанні і сказав: "Один рейх, один народ, один квиток", перефразувавши таким чином нацистське гасло "Один народ, одна імперія, один фюрер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram