ГоловнаСуспільствоЖиття

Проти миколаївського депутата порушили справу за відмову встати під час гімну

"Принциповою позицією" колишнього комуніста займеться прокуратура

Проти миколаївського депутата порушили справу за відмову встати під час гімну
Фото: podrobnosti.mk.ua

Прокуратура Миколаївської області почала провадження стосовно депутата обласної ради за фактом публічної наруги над Державним гімном України. Про це інформує прес-служба прокуратури.

Встановлено, що під час проведення першої сесії Миколаївської обласної ради 7-го скликання депутат від політичної партії "Нова держава" не встав під час звучання гімну України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено центральному відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

Кримінальне провадження розпочато за зверненням голови Миколаївської обласної ради за фактом публічної наруги над Державним гімном України депутатом Миколаївської обласної ради (ч. 1 ст. 338 КК України).

Нагадаємо, депутат Миколаївської обласної ради Микола Скорий, якого було обрано від партії "Нова держава" (колишня КПУ), відмовився вставати, коли в сесійній залі зазвучав гімн України. Це сталося під час закриття сесії новообраної Миколаївської обласної ради 3 грудня.

Перший віце-губернатор Миколаївської області Микола Романчук звернув на цей факт увагу депутатів, запитавши: "У нас у залі сепаратисти?" У відповідь на це Скорий заявив, що це - "його принципова позиція". "Коли перестанете стріляти, руки кров'ю обливати - ось тоді я попереду вас встану", - заявив депутат. Романчук заявив, що подібна поведінка є неприпустимою, і людина, яка дозволила собі таке, має бути позбавлена депутатського мандата.

Як відомо, 24 липня 2015 року Мін'юст заборонив Комуністичній партії брати участь у місцевих виборах. У зв'язку з цим комуністи прийшли на вибори від партії "Нова держава".

9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла законопроект №2558, яким засуджується діяльність комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також вводиться заборона на публічне використання і пропаганду їх символіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram