ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовив у відводі прокурора та слідчого у справі одного з керівників штурму Майдану

Прокуратуру звинуватили в порушенні прав людини

Захист колишнього голови київського УСБУ Олександра Щеголєва заявив клопотання про відвід прокурора і слідчого у справі про незаконне оголошення антитерористичної операції під час Майдану.

Як інформує кореспондент LB.ua, адвокати свою вимогу аргументували численними порушеннями прав людини з боку звинувачення. За їхніми словами, до обвинуваченого ставилися упереджено, прокуратура відмовлялася надавати захисту необхідні документи, було зафіксовано багаторазове порушення кримінально-процесуального кодексу.

Прокурор ненадання матеріалів у справі пояснив тим, що вони мали гриф "секретно". А адвокатів звинуватила в порушенні адвокатської етики "нахабною поведінкою".

Разом з тим суддя Печерського суду Світлана Бабенко вимогу захисту не задовольнила.

Нагадаємо, генерала Олександра Щеголєва - нарівні з колишнім головою СБУ Олександром Якименком і його заступником Володимиром Тоцьким - звинувачують у тому, що він безпосередньо керував антитерористичною операцією 18 лютого 2014 року в часи Майдану.

20 серпня правоохоронці затримали генерала, а 21-го суд заарештував його. Апеляцію на арешт відхилив Київський апеляційний суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram