ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві офіційно відкрили Центр рекрутингу Нацполіції України

Голова Нацполіції висловила подяку американським партнерам за допомогу

У церемонії відкриття Центру рекрутингу Нацполіції України, яка відбулася сьогодні в Києві, взяли участь голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Інформацію про це поширив Департамент комунікації Нацполіції України.

Центр рекрутингу Нацполіції
Фото: прес-служба Нацполіції
Центр рекрутингу Нацполіції

За словами Деканоїдзе, Центр рекрутингу буде займатися відбором претендентів на службу, їхньою атестацією, оцінкою і розвитком. Співбесіди з кандидатами на службу в лавах поліції проходять уже з понеділка. Після цих співбесід їх буде призначено на постійні посади.

"Головним завданням для мене і всієї нашої команди є те, щоб ми повернули довіру людей і очистили наші ряди", - наголосила голова Нацполіції, висловивши подяку американським партнерам за допомогу в побудові сучасної української поліції.

Відкриття Центру рекрутингу Нацполіції
Фото: Прес-служба Нацполіції
Відкриття Центру рекрутингу Нацполіції

Посол США в Україні Пайєтт зазначив, що вважає Центр рекрутингу Національної поліції "будівельним майданчиком, на якому з'явиться нова Україна".

Щодня на базі Центру рекрутингу комп'ютерне тестування зможуть пройти близько 600 осіб. Кожного дня відбуватиметься близько 300 очних співбесід. Їх проводитимуть 12 комісій, до складу яких входять від 6 до 8 членів

Нагадаємо, 2 липня 2015 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні проект закону "Про національну поліцію". Закон набув чинності 7 листопада. З того часу міліція припинила існування. Працівники міліції, які хочуть працювати в новій поліції, можуть бути прийняті на службу за результатами конкурсу. До 31 грудня 2016 року поліцейські можуть носити міліцейську форму, також поліції дозволяється використання службових посвідчень, бланків, печаток, штампів, логотипів та емблем міліції та МВС.

4 листопада Кабмін призначив головою Національної поліції Хатію Деканоїдзе. Заступником голови Нацполіції - головою патрульної поліції став Олександр Фацевич, який очолював патрульну поліцію Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram