ГоловнаСуспільствоЖиття

Ярош заявив, що ніколи не довіряв колишньому бійцеві ДУК, якого вбили в Києві

За словами екс-лідера ПС, Лісник вів цілеспрямовану роботу з дискредитації керівництва НД

Ярош заявив, що ніколи не довіряв колишньому бійцеві ДУК, якого вбили в Києві
Фото: shitimech.com

Екс-лідер "Правого сектору", депутат Верховної Ради Дмитро Ярош у своєму блозі розповів про ставлення до вбитого ватажка київської ДРГ, колишнього бійця ДУК Олега Мужчиля (друг Лісник).

"Олегу Мужчилю не довіряв ніколи - на те були свої причини. З ним на війні зіткнувся один раз, - написав Ярош. - Був серпень 2014 року, ми тільки вийшли з-під Савур-Могили, і він з'явився на базі 5-го батальйону ДУК ПС. Сказав, що має бажання приєднатися до нашої фронтової діяльності. Мене це зацікавило, тому що він був місцевий, і люди зі знаннями території були дуже потрібні. Одного разу прийшла розвідувальна інформація, що в районі Оленівки катаються російські "Тигри". Відповідно, було прийнято рішення відправити в цей район нашу ДРГ, щоб влаштувати засідку на російських окупантів. Почалася робота: група вийшла, Олег пішов у головному дозорі і десь загубився ... Завдання виконано не було. Після цього разом зі зброєю та ПНБ, які йому видали, він зник ".

За словами екс-лідера ПС, після поранення, перебуваючи в лікарні, він почав відстежувати цілеспрямовану роботу, яку проводив Лісник із дискредитації керівництва ЗСУ: сіяв розбрат, плів інтриги тощо. "Хтось із нього зараз буде ліпити "безкомпромісного борця" і "революціонера"... Я його таким не бачив", - стверджує Ярош.

Нагадаємо, пізно ввечері 9 грудня СБУ провела спецоперацію з припинення діяльності диверсійно-розвідувальної групи, що діяла в низці міст України, в тому числі в Києві. У Києві та Харкові затримали сімох диверсантів - трьох росіян і чотирьох українців. Восьмого члена ДРГ, її керівника, було вбито. Це сталося під час штурму квартири в Оболонському районі Києва на вулиці Лайоша Гавро, 1-а. У цій квартирі разом із ватажком перебували його семирічний син і два члени ДРГ. Убитим ватажком ДРГ виявився Олег Мужчиль, він же Сергій Аміров, він же Дорже Жамбо-лама, він же друг Лісник. Жамбо-ламі була присвячена більша частина статті "Духовні війни" на LB.ua.

Він був головою Духовного управління буддистів України та настоятелем єдиного в Україні офіційно чинного буддистського монастиря Шейчен-Лінг, у перекладі з тибетської - "обитель великого знання". Монастир розташований в селищі Ольгине Волноваського району Донецької області. З початком війни став розвідником у ДУК "Правий сектор". 31 серпня Мужчиль пішов із ПС.

11 грудня Служба безпеки України заявила, що застрелений під час спецоперації в Києві ватажок диверсійно-розвідувальної групи Олег Мужчиль у вересні-жовтні цього року їздив до Росії.

У перестрілці з Мужчилем отримали поранення два співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа". Один із них, підполковник Андрій Кузьменко, помер. У п'ятницю Президент Петро Порошенко нагородив Кузьменка орденом Богдана Хмельницького 3 ступеня посмертно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram