ГоловнаСуспільствоЖиття

Яценюк оголосив 2016-й роком реформ і економічної стабільності

Допоможе цьому конкуренція завдяки початку роботи зони вільної торгівлі в Україні

Яценюк оголосив 2016-й роком реформ і економічної стабільності
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відзвітував за рік роботи уряду в щотижневій передачі "10 хвилин з Прем'єр-міністром". Текст звіту поширив департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

"Нас лякали тим, що Україна буде банкрутом і в Україні буде оголошено дефолт. Але замість цього золотовалютні резерви України зросли із 6 до 13 мільярдів доларів", - заявив Яценюк.

Серед досягнень очолюваного ним уряду він назвав те, що державний бюджет цього року додатково отримав доходи 40%, "у нас немає жодної гривні заборгованості" із зарплат, пенсій і соціальних виплат.

За словами Яценюка, Україна позбулася російського газового диктату. "Ми купуємо газ у європейських компаній за ціною... в середньому 250 доларів, наповнили наші газові сховища, погасили борги. І ми подали на Росію до суду за несправедливий газовий контракт і за несправедливий контракт щодо транзиту природного газу територією України".

Сьогодні Україна щодня споживає на 25% газу менше, ніж торік, щоденна економія становить 11 мільйонів доларів. "Протягом опалювального сезону Україна додатково збереже 2 млрд американських доларів, які раніше ми платили російському "Газпрому", на які Росія купувала танки і постачала зброю і своїх бойовиків у військовій агресії проти України", - підкреслив прем'єр.

Із 1 січня 2016 року запрацює зона вільної торгівлі, що підвищить конкуренцію української економіки. "І це ще один фактор для того, щоб українська економіка почала зростати... Ми йдемо у 2016 рік, в рік економічної стабільності, у рік нашого розвитку і в рік нашого майбутнього успіху", - резюмував прем'єр.

Нагадаємо, 11 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради проект бюджету на 2016 рік. За рік розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму виростуть на 12,5%. Однак значне підвищення передбачене лише в грудні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram