ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери збирають подарунки до дня Миколая для шкіл і дитсадків поблизу передової

Школярі поблизу Горлівки та інших міст у "сірій зоні" потребують підручників і канцтоварів, а школам, які потрапили під обстріл, потрібні будматеріали для ремонту.

Волонтерські групи «Крила Дніпра» і «Сила Дніпра» закликають усіх небайдужих долучитися до благодійного збору на підтримку жителів так званої "сірої зони". Про це LB.ua повідомила волонтер Ольга Голубєва.

Одна зі шкіл у "сірій зоні"
Фото: Надано Ольгою Голубєвою
Одна зі шкіл у "сірій зоні"

"Ми оголошуємо акцію «Миколай іде до всіх», у рамках якої збираємо подарунки для дітей з декількох шкіл і дитячих садків у Донецькій і Луганській областях. Ці установи перебувають лише за декілька кілометрів від лінії вогню, одна зі шкіл серйозно постраждала в результаті обстрілів. Природно, точних даних ми не подаємо з метою безпеки життя і здоров'я дітей і викладачів, які там перебувають. Інформацію для нас збирали волонтери, які відвідували школи з уроками про небезпеку мін", - написала Голубєва.

Активісти запланували поїздку перед днем Святого Миколая (16-18 грудня) з подарунками для дітей у зону АТО.

Вітається допомога:

1) фінансами (картка ПриватБанку 5168 7572 6034 4256, Новикова Валерія Валеріївна з позначкою "діти АТО");

2) дитячі книги (для малюків і постарше, художня література за шкільною програмою);

3) різні солодощі;

4) будь-які канцтовари - із цим там теж дуже погано.

За словами Голубєвої, ця поїздка стане лише першою в їхній програмі тривалої допомоги дитячим закладам у зоні АТО.

Одна зі шкіл у "сірій зоні", якій допомагають волонтери
Фото: Надано Ольгою Голубєвою
Одна зі шкіл у "сірій зоні", якій допомагають волонтери

"Директори шкіл намагаються своїми силами усунути пошкодження після обстрілів. Одній зі шкіл потрібна стельова плитка (пінопластова) - 105 м2, а також витратні матеріали для ремонту. Іншій школі потрібні шпалери (для чотирьох класів - 68 рулонів і шпалерний клей). Дуже погано в школах із технікою, немає можливості проводити дітям уроки з презентаціями та демонстрацією відео. Для цих цілей шукаємо планшет, ноутбук, мультимедійний проектор та екран (на це обладнання надійшло замовлення з двох шкіл). У дитячих садках техніка взагалі відсутня, тут будуть раді телевізору і ДВД-програвачу. З радістю приймемо техніку б/у в робочому стані або будь-яку посильну фінансову допомогу. Також актуальними залишаються потреби в дитячому зимовому взутті і теплих речах", - написала волонтер.

"Не залишайтеся байдужими - нашої підтримки потребують більш ніж 200 діток у зоні АТО. Давайте разом допоможемо діткам відчути хоч трішки теплоти і турботи, їм так важливо вірити у свої маленькі мрії!" - додала вона.

Спортмайданчик для дітей у зоні АТО
Фото: Надано Ольгою Голубєвою
Спортмайданчик для дітей у зоні АТО

Як повідомляли, учні київської школи №160 зібрали для військових 17 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram