ГоловнаСуспільствоЖиття

Стартував набір у рибний патруль

Співробітникам обіцяють швидкі човни, прилади нічного бачення і дрони.

Із вівторка, 15 грудня, стартував набір у рибний патруль Києва та Київської області. Цей патруль запрацює з березня наступного року і стане першим у процесі реформи територіальних органів рибохорони. Про це повідомила прес-служба Держрибагентства України.

Після столичного регіону патрулі з'являться в Чернігові, Черкасах, Полтаві, Запоріжжі, Миколаєві, Херсоні, Одесі, в регіоні Чорного й Азовського морів. Відповідні конкурси оголосять у лютому.

Допомогу в реформуванні рибохорони Україні надають Естонія і Норвегія. "Два тижні тому норвезька делегація була в Україні. Ця країна є одним зі світових лідерів у сфері рибного господарства. Норвезька сторона погодилася передати Україні свої технічні напрацювання в електронній системі звітності промриболовства. Минулого тижня технічний співробітник відвідав Норвегію, де вивчав, як працює ця система. Маємо намір запустити її в Україні вже 2016 року", - розповів на брифінгу у вівторок голова відомства Ярема Ковалів.

Фото: darg.gov.ua

У київському рибпатрулі відкрито 63 вакансії (при цьому попередній інтерес проявили вже майже 600 осіб), прийом документів триватиме до 15 січня. Після цієї дати почнуться аналіз анкет, психологічне тестування, перевірка фізичної підготовки (біг, підтягування, плавання), медкомісії та співбесіди з конкурсною комісією. Потім буде письмовий іспит на знання законодавства і специфічних професійних питань.

Після конкурсу кандидатів відправлять на курси, які включатимуть навчання стрільби та поглиблене вивчення видів риб і особливостей їхньої життєдіяльності. Навесні заплановано провести тренінг патрульних у Середземномор'ї.

Рибним патрулям обіцяють сучасну форми, швидкісні човни, а також прилади нічного бачення і безпілотники.

Фото: darg.gov.ua
Нагадаємо, Держрибгосп має намір у перспективі поділити водойми на зони для промислового, любительського і спортивного лову риби і стягувати плату за нього, однак введення платної риболовлі, за словами Коваліва, очікується щонайшвидше 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram