ГоловнаСуспільствоЖиття

Оголошений у розшук екс-голова МВС хотів би повернутися в Україну

Фонд Захарченка "Південний схід" надає допомогу громадянам, які втекли з України

Оголошений у розшук екс-голова МВС хотів би повернутися в Україну
Фото: Макс Левин

Розшукуваний українськими правоохоронцями екс-міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко повідомив, що від українського громадянства не відмовився, і "хотів би повернутися в ту Україну, але її не існує".

Про це він заявив в інтерв'ю власному кореспондентові УНІАН у РФ.

"Я від українського громадянства не відмовлявся, у мене є і російський паспорт. У цьому немає протиріч. За російським законодавством я зобов'язаний повідомити відповідні органи, Федеральну міграційну службу про те, що я маю друге громадянство", - сказав Захарченко.

Також у міністра-втікача режиму Януковича є фонд "Південний схід", який надає допомогу колишнім громадянам України і таким, котрі "перебувають у громадянстві України, але були змушені покинути її територію".

За словами екс-міністра, його не турбує, що він оголошений у розшук, оскільки ставиться до влади України "як товариш Жуков до товариша Гітлера, якби він оголосив його в розшук".

"Нехай розшукують - це їхнє право", - сказав Захарченко.

Як повідомляли раніше, у березні Захарченко став експертом Держдуми РФ з інвестицій, до цього він працював у державній корпорації "Ростех".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram