ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд допитав матір убитого на Інститутській активіста

Суд продовжив слухати докази винуватості "беркутівців".

Сьогодні Святошинський районний суд продовжив слухання доказів у справі про розстріл активістів Майдану на вул. Інститутській 22 лютого 2014 року.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, суд допитав Марію Байдовську, матір загиблого активіста Сергія Байдовського. Нагадаємо, обвинуваченими в цій справі проходять колишні співробітники спецроти київського "Беркута" - Сергій Зінченко і Павло Аброськін, які за рішенням суду перебувають під вартою до 10 січня.

Мати загиблого активіста під час допиту розповіла, що на момент його загибелі перебувала в Італії, про трагедію дізналася від лікарів. Вона впізнала сина на фото та відеоматеріалах із Майдану.

Адвокати підозрюваних Аброськіна і Зінченка лінію захисту побудували на тому, що в Сергія Байдовського могли стріляти з іншої точки, де не було їхніх підзахисних. У залі суду вони продемонстрували відео, яке, за їхніми словами, має довести, що Аброськін і Зінченко не стріляли в Байдовського.

Такий підхід здивував адвоката матері загиблого активіста Євгенію Закревську.

"Стратегія захисту поки виглядає незрозуміло. Спочатку вони стверджували, що Зінченка й Аброськіна взагалі там не було, потім - що вони були, але не стріляли. Оскільки їх звинувачують в участі в розстрілі групи людей, нам не потрібно доводити, що Зінченко й Аброськін стріляли конкретно в Байдовського або ще когось. Вони - учасники розстрілу і відповідають за всіх людей, а не за тих, у кого вони поцілили або не поцілили", - прокоментувала дії захисту Закревська.

На її думку, справу розглядатимуть ще довго.

"Поки що не провели навіть балістичної експертизи. Тут понад 90 постраждалих, і ще багатьох потрібно допитати, після чого перейдуть до решти доказів", - повідомила Закревська.

Нагадаємо, вчора суд присяжних допитав Оксану Саліванчук, доньку загиблого майданівця Миколи Дзявільського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram