ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд повернув стадіон "Старт" у Києві у власність громади столиці

Столична влада виграла апеляційний позов проти ТОВ "Голден Хаус"

Суд повернув стадіон "Старт" у Києві у власність громади столиці
Стадион "Старт"
Фото: Предоставлено автором

Київський апеляційний адміністративний суд прийняв рішення про скасування договору оренди землі під стадіоном "Старт" у Шевченківському районі, де забудовник хотів звести спортивно-оздоровчий і житлово-офісний комплекс.

Інформацію про це розміщено на сайті Київської міської державної адміністрації.

Повідомляють, що столична влада виграла апеляційний позов проти ТОВ "Голден Хаус".

"Я радий, що суд ухвалив рішення на користь київської громади і зняв напруження в суспільстві. Стадіон "Старт" є символічним об'єктом, який повинен залишатися у власності киян. І ми домоглися цього. Тепер наше завдання - зробити все, щоб вже наступного року стадіон став ключовим центром спорту в Шевченківському районі", - заявив голова КМДА Віталій Кличко.

Нагадаємо, 2010 року Київрада прийняла скандальне рішення про передачу землі під стадіоном "Старт" для будівництва там житлово-офісного комплексу. 4 березня 2015 року Київрада VII скликання скасувала це рішення і договір оренди.

Проте у вересні Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради про розірвання договору оренди стадіону "Старт" з компанією-забудовником "Голден Хаус". Голова КМДА тоді заявив, що суддя у справі був "мотивований".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram