ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві запалили вогні на головній ялинці країни (додано фото)

Між Софійською та Михайлівською площами протягом усіх свят працюватиме новорічний ярмарок

У Києві на Софійській площі запалили вогні на головній новорічній ялинці України.

У святковій церемонії взяв участь київський міський голова Віталій Кличко. Він привітав киян та гостей міста з Днем святого Миколая та прийдешніми новорічними святами, повідомляється на сайті КМДА.

"Ялинка прибула з Івано-Франківська. Вона у нас "солодка": з імбирними пряниками, величезними цукерками і яблуками. А наше Різдвяне містечко - ще більше і різноманітніше. Ми його поширили і на Михайлівську площу", - сказав Віталій Кличко.

Окрім свята на Софійській і Михайлівській площах, кияни та гості столиці можуть відвідати відкритий майданчик розваг "Зимова країна" на ВДНГ. На Поштовій площі проходитиме фестиваль "Європейська зима", де можна буде ознайомитися з традиціями новорічних і різдвяних свят різних країн Європи.

Між Софійською та Михайлівською площами протягом усіх свят працюватиме новорічний ярмарок.

Раніше в інтернеті з'явилося відео, на якому головну ялинку країни зняли з висоти пташиного польоту.

Нагадаємо, в суботу, 5 грудня, на Софійській площі у Києві встановили головну новорічну ялинку країни. 25-метрову 80-річну ялицю білу привезли з Надвірнянського лісництва Івано-Франківської області. Вибір ялиці, а не ялинки обумовлений тим, що її хвоя довго не обсипається. Новорічне дерево, як і торік, столиці подарували.

Цього року столична влада вирішила не перекривати проїзд Хрещатиком у новорічні свята.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram