ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацтелерадіо оприлюднила розміри штрафів для телерадіоорганізацій і провайдерів

Сума штрафу за порушення законодавства розраховується залежно від розміру ліцензійного збору

Нацтелерадіо оприлюднила розміри штрафів для телерадіоорганізацій і провайдерів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України (Нацтелерадіо) оприлюднила розміри штрафів, які можуть накладати на телерадіоорганізації та провайдерів програмної послуги за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення.

Відповідне рішення 22 грудня опубліковано в "Офіційному віснику" №99, таким чином, воно набуло чинності з дня публікації, повідомляє прес-служба Нацтелерадіо.

Рішення про затвердження розмірів штрафів було прийнято Національною радою 8 жовтня. Документ передбачає, що сума штрафу розраховується відповідно до нарахованого розміру ліцензійного збору за трьома градаціями - 25%, 10% і 5%.

З розмірами штрафів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, у вересні Національна рада з телебачення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання цифрових ліцензій п'яти юридичних осіб, які ведуть мовлення під логотипом телеканалу "112.Україна". Йшлося про компанії "ТВ-Вибір", "Партнер-ТВ", "Новий формат", "Аріадна-ТВ" і "Лідер-ТВ". Окрім того, регулятор звернеться до суду з позовом про стягнення штрафу з цих юросіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram