ГоловнаСуспільствоЖиття

У Держкомтелерадіо повідомили про припинення діяльності НТКУ з 1 лютого 2016 року

Повноцінний запуск громадської телерадіокомпанії очікується в другому кварталі наступного року

У Держкомтелерадіо повідомили про припинення діяльності НТКУ з 1 лютого 2016 року
Олег Наливайко

Фактичне припинення діяльності Національної телекомпанії України (НТКУ) і її остаточне перетворення на громадську телерадіокомпанію очікується з 1 лютого 2016 року.

Про це заявив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко на брифінгу 22 грудня, інформує прес-служба Держтелерадіо.

За словами Наливайка, повноцінний запуск Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) очікується в другому кварталі 2016 року. На цей момент уже всі державні регіональні телерадіокомпанії увійшли до складу НТКУ як філії.

При цьому невирішеним залишається питання з "Укртелефільмом", керівництво якого, заявляє керівник Держтелерадіо, перешкоджає реорганізації. На думку Наливайка, причиною такої поведінки є наявність на території студії багатоповерхового будинку з "нерозподіленими квартирами", який керівництво "Укртелефільму" "чомусь вважає не державною, а своєю особистою власністю". "Ми звернулися з цим питанням до МВС, уже порушено дві кримінальні справи", - зазначив чиновник.

У першому кварталі фінансування всіх юросіб, які планують увійти в НГТУ, буде відбуватися в рамках старого законодавства і, згідно з бюджетом, усього на 2016 рік передбачена сума в розмірі 647 млн гривень, повідомив Наливайко.

"Фінансування по-новому (а це не менш ніж 0,2% видатків загального фонду держбюджету за минулий рік) розпочнеться у квітні. За законом це 1 млрд 100 млн гривень (на цей рік)", - зауважив керівник Держтелерадіо. Контроль над розподілом бюджету суспільного мовника здійснюватиме наглядова рада у складі 17 осіб, тоді як розподілом коштів буде займатися правління НГТУ. Крім того, редакційна рада суспільного мовника буде сформована на паритетних засадах із представників наглядової ради та трудового колективу.

Нагадаємо, на початку серпня Кабмін ухвалив постанову про порядок перетворення Національної телекомпанії України в Національну громадську телерадіокомпанію України.

Закон про суспільне телебачення і радіомовлення України Президент Петро Порошенко підписав 7 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram