ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція оголосила в розшук шістьох "суддів ДНР"

Стосовно деяких із них вже відкрито кримінальні справи

Нацполіція оголосила в розшук шістьох "суддів ДНР"
Фото: mvs.gov.ua

Національна поліція оголосила в розшук шістьох суддів самопроголошеної "ДНР".

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Оновлення статусу про "суддів ДНР". Як уже писав, у січні цього року стосовно деяких із них відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 КК України. Люди, пов'язані з правом, підтвердять, що це вкрай копітка робота - зібрати якісну доказову базу для подальшого оголошення в розшук", - написав він.

Зокрема, в розшук оголошено: "суддю" Ворошиловського міжрайонного суду Донецька, яка раніше працювала помічником судді в Апеляційному суді Донецької області, Олену Ледовську, 1986 року народження; "суддю" Ворошиловського міжрайонного суду Донецька, яка раніше працювала помічником судді в Апеляційному суді Донецької області, Анастасію Федорову, 1989 року народження; "суддю" центрально-міського міжрайонного суду Макіївки Олену Богословську, 1976 року народження; "суддю" центрально-міського міжрайонного суду Макіївки, з 1995 року працювала суддею в цьому ж суді, 2000 року обрана Верховною Радою безстроково суддею в цей суд, Марину Попшой, 1969 року народження; "суддю" Харцизького міжрайонного суду Нурію Гільванову, 1982 року народження; "суддю" Будьонівського міжрайонного суду Донецька Віталія Валуйського, 1989 року народження.

Аброськін зазначає, що крім Попшой ніхто з оголошених у розшук раніше не працював суддями.

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Також він повідомив, що громадянину Росії, "голову верховного суду ДНР" Едуарда Якубовского в жовтні 2015 року повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи організації). Зараз звинувачення розглядає суд.

"Ми не зупиняємося на виконаній роботі і далі документуємо злочинну діяльність "суддів ДНР". Практично про кожного з них можна сказати "ми наш, ми новий світ побудуємо, - хто був нічим, той стане всім", - додав Аброськін.

Нагадаємо, у серпні МВС оголосило в розшук 11 "міністрів ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram