ГоловнаСуспільствоЖиття

На Микільській Слобідці мешканці проконтролюють будівництво житлокомплексу

Проект "Сонячної Рив'єри" змінили.

На Микільській Слобідці мешканці проконтролюють будівництво житлокомплексу
Фото: Тарас Спивак

У Києві на Микільській Слобідці побудують Центр розвитку дитини і нову набережну, а проект житлового комплексу змінено за побажанням місцевих жителів.

Про це заявили на спільній презентації нової концепції розвитку території мікрорайону забудовник "Укрбуд" та інвестори, які купили квартири в житловому комплексі "Сонячна Рив'єра", йдеться в повідомленні "Укрбуду".

Створено кооператив "Об'єднання інвесторів Микільської Слобідки", який на вимогу майбутніх мешканців увійшов у процеси управління будівництвом, зазначив голова ініціативної групи інвесторів Роман Овсяник. Наслідком роботи із забудовником став повністю новий план будівництва житлового комплексу та благоустрою території, зазначив він.

"Було зібрано понад 3000 підписів на підтримку будівництва "Сонячної Рив'єри" та нової сучасної набережної. Це все підписи місцевих жителів, які хочуть, щоб на місці пустиря було щось красиве. Результатом роботи з громадськістю стала нова концепція проекту", - розповів Овсяник.

Замість величезного 13-секційного будинку, який планували звести раніше, побудують тільки три будинки, а кількість квартир скоротиться майже удвічі. До того ж будуть розширені паркінги та стоянки - з 900 до 1400 машиномісць. А розв'язку на Лівобережній розвантажить нова дорога, яка пройде під Броварським проспектом і з'єднається з Русанівською набережною. Відповідний проект уже готовий.

Наявну Зону здоров'я зі спортивними та дитячими майданчиками розширять удвічі і повністю оновлять. Для неї закуплено обладнання на 2 млн грн. А поруч заплановано побудувати Центр розвитку дитини, щоб вирішити проблему з браком місць у дитячих установах.

Овсянник продемонстрував кадри, зняті з безпілотника, на яких видно, що зараз доступу до берега жителі Слобідки не мають - усе захаращено сміттям, зайнято причалами, човнами і різними будівлями.

Для отримання дозволу на будівництво частини набережної, яка виходить за межі відведеної земельної ділянки, надіслано листи в комунальне підприємство "Плесо" та КМДА. Заплановано розчистити берег і русло Русанівської протоки.

Передпроектом передбачено висадити на набережній близько 700 дерев, облаштувати пляжі, установити 4 ігрові дитячі майданчики загальною площею 1500 квадратних метрів, а площа всієї зеленої зони становитиме більш ніж 5000 квадратів. Заплановано також спортмайданчики та велосипедні доріжки.

"Наша спільна мета, щоб Микільська Слобідка стала одним з найкомфортніших місць для проживання в Києві", - підкреслив представник корпорації "Укрбуд" Юрій Пелих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram