ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав звинуваченого у грабежі активіста "Правого сектору"

Обвинувачуваний перебував під арештом 8 місяців.

Сьогодні Голосіївський районний суд виправдав члена “Правого сектору” Олександра Шитикова, якому інкримінували розбій за попередньою змовою, повідомляє кореспондент LB.ua.

Прокуратура звинуватила раніше судимого Шитикова в нападі - разом зі спільником - на жінку на вулиці Саперно-Слобідській, заподіянні їй ударів по голові і в крадіжці торби.

Свідки - сусіди постраждалої - в суді заявили, що бачили на місці події двох чоловіків. Один утікав з торбою, інший - Шитиков - спокійною йшов позаду нього, з чого вони зробили висновок, що чоловіки діяли спільно.

Водночас прокуратура не надала доказів провини активіста "Правого сектору", крім відео з камери спостереження, на якому видно, що Олександр дійсно був на тій вулиці і бачив, як утікав злочинець.

"Я був там, ми з дружиною збиралися в "Леруа Мерлен", домовилися зустрітися неподалік, і я заблукав. Вирішив повернутися на відому мені дорогу через селище і побачив, як повз мене побіг хлопець. Дорогою мене схопили двоє чоловіків і сказали, що я побив жінку. Я взагалі її не бачив, очевидно, її пограбували після того, як я минув місце злочину", - розповів Олександр.

Нагадаємо, у вересні в Одесі затримали активіста місцевого осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка за звинуваченням у викраденні і тортурах депутата. Суд відпустив його під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram