ГоловнаСуспільствоЖиття

На скандальному будівництві на Микільській Слобідці знову почалися роботи

Активісти викликали поліцію, але ті відмовилися заходити на будмайданчик

Сьогодні на скандально відомому будівництві "Сонячна Рив'єра" на Микільській Слобідці знову почалися роботи.

Про це LB.ua повідомили місцеві активісти.

За їхніми словами, сьогодні там працювали будівельні крани і велися зварювальні роботи. Активісти викликали поліцію, але ті відмовилися заходити на будмайданчик, взяли у місцевих жителів заяву про злочин і поїхали.

“Міліція на територію не заходить. Каже, треба розбиратися. Хоча кран там зараз будує. У нас є документ про те, що ця земля є культурною спадщиною, тому будувати тут за законом не можна", - розповіла активіст Інга Гордієнко.

Потім на будову почали заїжджати бетономішалки, після чого активісти знову викликали міліцію, але та відмовилася приїжджати вдруге, пояснивши це тим, що завтра слідчий вирішить, відкривати справу чи ні.

"По телефону нам сказали, що не приїдуть, навіть якщо там будуть когось вбивати", - додала Інга.

Попереднього разу будівництво відновилося відразу після місцевих виборів у листопаді, але вже через кілька днів, після обіцянки мера Віталія Кличка заборонити будувати без дозволу жителів та приїзду на будову Віктора Чумака, вона була заморожена.

Навколо "Сонячної Рив'єри" неодноразово виникали скандали. Місцеві активісти наполягають на тому, що будівництво незаконне, оскільки об'єкт розміщений на землі, яка є культурною спадщиною і міститься за 60 метрів від Дніпра, тоді як закон передбачає відстань мінімум за 100 метрів. До того ж, Київський апеляційний суд заборонив там будівництво, оскільки у забудовника були проблеми з документами на оренду землі (недавно її передали Ощадбанку).

Оскільки робота досі не припинилося, противники будівництва "Сонячної Рив'єри" звинувачують Кличка в тому, що він свідомо закриває очі на сумнівну забудову голови корпорації "Укрбуд" Максима Микита, який був депутатом Київради минулого скликання від партії мера.

Нагадаємо, наприкінці листопада корпорація "Укрбуд" заявила, що призупиняє будівельні роботи до відкритої презентації проекту та його обговорення з місцевими жителями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram