ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці везуть Корбана з Дніпропетровська до Києва на медобстеження (оновлено)

Лідер "УКРОПу" за викликом прокуратури своєчасно не прибув до Київського інституту експертиз

У квартирі лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана представники Генеральної прокуратури та Служби безпеки України проводять обшук.

Про це на сторінці в Фейсбуці повідомила керівник прес-служби партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" Євгенія Кравчук.

ТЕРМІНОВОПрямо зараз у квартирі Gennady Korban в Дніпропетровську відбувається обшук представниками СБУ і Генпрокуратур...

Опубліковано Yevheniya Kravchuk 24 грудня 2015 р.

"Прямо зараз в квартирі Геннадія Корбана у Дніпропетровську проводять обшук представники СБУ та Генпрокуратури. Мотиви невідомі. Відповідно до закону, слідчі дії вночі проводити заборонено", - написала вона.

Обшук у квартирі Геннадія Корбана в Дніпропетровську
Фото: Фейсбук
Обшук у квартирі Геннадія Корбана в Дніпропетровську

Вона також зазначила, що на штурм будинку Корбана силовики прибули на шести автобусах.

"На штурм будинку силовики прибули на шести автобусах. Виламуючи двері, вони наказали всім лягти на підлогу", - написала Кравчук.

Пізніше Кравчук написала, що "правоохоронці примусово вивезли Корбана з його квартири. За попередніми даними, везуть до Києва - у супроводі кількох мікроавтобусів зі співробітниками СБУ".

Оновлено. Адвокат Корбана Оксана Томчук у Фейсбуці пояснила, куди відвезли лідера "УКРОПу".

За словами адвоката, вчора ввечері Геннадію Корбану був наданий виклик на проведення медичної експертизи, яка повинна була відбутися в Дніпропетровську в 9:00. У призначений час він прибув в установу, але його не обстежували, представники прокуратури повідомили, що постанову про проведення експертизи скасовано, а експертиза призначена в Київському інституті експертиз, і він повинен там бути сьогодні в 18:00.

Оскільки дістатися до Києва за цей час неможливо ні літаком, ні поїздом, ми дали телеграму, і я особисто зв'язалася з керівником слідчої групи Макеєвим, з яким погодила питання перенесення та узгодження дати експертизи. До речі, повідомивши про те, що ми згодні. Слідчий погодився і сказав, що набере трохи пізніше, щоб визначитися з датою, але потім із зв'язку зник", - написала Томчук.

Як виявилося, за сьогодні розглянуто та задоволено клопотання про примусове медичне обстеження (що просто неможливо без участі захисту) і задоволено клопотання про примусовий привід.

"Геннадія везуть до Києва у супроводі 6-ти автобусів автоматників. Везуть на "швидкій". Фактично, це тупе викрадення, за яке Макєєв повинен сісти", - резюмувала Томчук.

Оновлення 00:39. Авто, в якому вивезли Геннадія Корбана, звернуло з київського напрямку. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив позафракційний депутат Олександр Дубінін.

"Корбана силою повантажили у швидку допомогу... і в супроводі трьох мікроавтобусів, озброєних людей з нашивками СБУ вирушили в бік Царичанки, Полтави, на Харківську трасу із Дніпропетровська. Я поїхав слідом, потім білий автомобіль перекрив мені дорогу, вийшли четверо озброєних людей, зупинили мене, хвилин 15 не давали проїхати. Я показав посвідчення, до мене не застосували жодних силових моментів. Потім вони сіли в автомобіль і з'їхали з київського напрямку в інший бік. Я розумію, що це помилковий слід. Зараз я їду в бік Києва, поки що основну колону наздогнати не можу. Наразі я їх загубив. Я припускаю, що Корбана везуть до Києва", - зазначив депутат.

Оновлення 00:57. Партія УКРОП на своїй сторінці в YouTube опублікувала відео, на якому Геннадія Корбана вивозять з його житла у Дніпропетровську в супроводі спецпризначенців.

Нагадаємо, 31 жовтня правоохоронці затримали Корбана за підозрою в створенні організованої злочинної групи, розкраданні коштів, викраденні людини і викраденні автомобіля. 2 листопада суд у Чернігові почав обирати йому запобіжний захід, але 3 листопада правоохоронці повторно затримали і відвезли підсудного до Києва для пред'явлення йому нової підозри у перешкоджанні виборчому процесу.

6 листопада суд помістив Корбана під домашній арешт і зобов'язав його носити електронний браслет спостереження до 1 січня 2016 року. Генпрокуратура наполягала на арешті підозрюваного.

У ніч на 7 грудня лідера "УКРОПу" було госпіталізовано в дніпропетровську клініку з підозрою на ішемічну хворобу серця. При цьому лікарі заявили, що електронний браслет, який Корбан зобов'язаний носити відповідно до рішення суду, заважає проведенню діагностичних процедур. 14 грудня Корбана виписали з лікарні.

18 грудня Корбана госпіталізували з Жовтневого районного суду Дніпропетровська, звідки він включався в режимі відеоконференції в засідання Печерського суду Києва, який розглядав клопотання про зміну йому запобіжного заходу. Засідання перенесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram