ГоловнаСуспільствоЖиття

"Нафтогаз" дав Фірташу відстрочку на погашення боргів "Стиролу" і сєверодонецькому "Азоту"

Підприємства Ostchem повністю погасили заборгованість за спожитий газ за світовими угодами з "Нафтогазом" і "Газом України"

"Нафтогаз" дав Фірташу відстрочку на погашення боргів "Стиролу" і сєверодонецькому "Азоту"
Фото: Макс Левин

Заборгованість двох підприємств групи Ostchem Дмитра Фірташа ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" і ВАТ "Концерн Стирол", які поки що не здійснюють виробничу діяльність, оскільки містяться в або поряд із зоною проведення АТО, повинна бути погашена рівними частинами протягом 24 місяців після завершення бойових дій.

Про це інформує управління у зв'язках з громадськістю НАК "Нафтогаз України".

Як повідомляється, ВАТ "АЗОТ" (м.Черкаси) та ПАТ "Рівнеазот" вже погасили заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" і ДК "Газ України" на загальну суму майже 2,96 млрд грн. Ця сума становить 1,83 млрд грн боргу за спожитий газ і 1,12 млрд грн пені, процентів та інших штрафних нарахувань.

Погашення заборгованості відбулося відповідно з мировими угодами, затвердженими судовими рішеннями, які були укладені 16 вересня 2015 року. Підписання угод дозволило розблокувати постачання газу підприємствам групи Ostchem.

Нагадаємо, борги підприємств групи компаній Ostchem перед "Нафтогазом" накопичилися ще до того, як Фірташ скупив їх. У зв'язку з цим олігарх відмовлявся їх погашати.

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв у квітні повідомляв, що загальна сума заборгованості Ostchem перед "Нафтогазом" та його дочірніми компаніями перевищує 4 мільярди гривень. Наприкінці вересня "Нафтогаз" повідомив, що Ostchem погодилася погасити всю заборгованість заводів з виробництва мінеральних добрив "Азот" (Черкаси) та "Рівнеазот" у загальній сумі 2,96 млрд гривень до кінця січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram