ГоловнаСуспільствоЖиття

Координатор блокади Криму розповів про підтримку з боку Туреччини

Активісти незабаром отримають військову форму

Координатор блокади Криму розповів про підтримку з боку Туреччини
Ленур Ислямов
Фото: telekritika.ua

Один із організаторів блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що Туреччина надасть допомогу у формуванні в Україні добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана, до якого входять представники кримсько-татарського народу.

Про це він розповів в інтерв'ю Odessa crisis media center. Через деякий час після публікації один із фрагментів інтерв'ю став недоступним, проте зберігся у кеші Google.

На запитання, чи підтримує Туреччина дії кримськотатарських активістів, Іслямов відповів ствердно. "Дуже підтримує. Ось у п'ятницю вже військова форма прийде. Вже нас починають укомплектовувати. Турецький уряд розуміє, що Україна наразі не може так швидко реагувати. Вже немає сумнівів, що Крим повернеться", - заявив Іслямов, пише УНІАН.

Також лідер блокади окупованого півострова поділився прогнозами щодо майбутнього Криму і кримських татар. "Зараз ми будемо просити автономію у складі України, і кримські татари очолюватимуть уряд Криму, ми будемо разом з українцями вирішувати долю Криму, і ніяк по-іншому. Було б чудово, якби ухвалили закон про позбавлення громадянства сепаратистів. Нам, українцям, треба повчитися у Балтійських країн", - пояснив Іслямов.

Раніше лідер блокади заявив про повернення Криму до складу України вже у 2016 році. Іслямов також не виключив відсторонення президента Володимира Путіна від влади і навіть війну РФ з Туреччиною.

Нагадаємо, 23 листопада уряд тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків на адміністративній межі між Україною і Кримом.

Це сталося після того, як кримські татари вивели з ладу лінії електропередачі до Криму.

Кримські татари з 20 вересня блокують проїзд вантажного транспорту в Крим. Ці дії два місяці були поза правовим полем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram