ГоловнаСуспільствоЖиття

Бульвар Лепсе у Києві перейменують на честь Гавела

На честь комуніста Валентина Згурського вулицю не називатимуть

Бульвар Лепсе у Києві перейменують на честь Гавела

Вулицю Івана Лепсе у Києві не перейменовуватимуть на честь глави Києва у 1979-1989 роках Валентина Згурського. Новим варіантом назви обрано бульвар Вацлава Гавела.

Про це пише народний депутат Ірина Геращенко у своєму фейсбуці. Вона разом зі своєю колегою по фракції Марією Іоновою направила депутатське звернення меру Києва Віталію Кличку щодо нової назви вулиці Івана Лепсе.

"Отримала позитивну відповідь на наше з Марією Іоновою звернення до київського міського голови і Київради щодо можливості перейменування бульвару Івана Лепсе на честь видатного чеха Вацлава Гавела. У листі за підписом міського голови Віталія Кличка кажуть, що призупинено процес перейменування бульвару на честь Валентина Згурського. А на найближчому засіданні комісії з питань перейменувань розглянуть питання про перейменування бульвару Лепсе на честь Вацлава Гавела)", - пише Геращенко.

Нагадаємо, варіант перейменування бульвару Івана Лепсе на честь Героя Соціалістичної Праці Валентина Згурського викликав різке неприйняття у кількох активістів через його комуністичне минуле. Згурський помер у 2014 році.

У 2011 році Київрада перейменувала бульвар Івана Лепсе в бульвар Карпатської України, проте через недотримання формальностей вулиця зберегла стару назву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram