ГоловнаСуспільствоЖиття

Митрополит Онуфрій виступив проти богослужіння українською мовою

Драбинко назвав заяву Онуфрія неоднозначною

Митрополит Онуфрій виступив проти богослужіння українською мовою

28 грудня у Києво-Печерській лаврі відбулися єпархіальні збори духовенства Київської єпархії, під час яких митрополит Онуфрій різко висловився проти здійснення богослужіння українською мовою.

На думку митрополита, у храмі допустимо лише проголошення проповіді українською мовою, що ж стосується богослужіння, то воно має відбуватися церковнослов'янською мовою.

У свою чергу, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко назвав заяву Онуфрія неоднозначною, повідомляє "Обозреватель".

"Я не можу давати будь-яку характеристику позиції священновладдя. Ймовірно, таке виховання цієї людини, можливо, він не сприймає українську мову. Не думаю, що це можна назвати системним підходом до питання", - сказав Драбинко, зазначивши, що і далі проводитиме службу українською мовою.

"У нас у храмі, з благословення покійного Блаженного Митрополита Володимира, відбувалося богослужіння українською мовою, українською мовою ми його здійснюємо і будемо здійснювати. Це право у нас було, що б не казали".

У цьому контексті митрополит нагадав про те, що право проводити богослужіння українською мовою підтверджено трьома соборами - 1921-го, 1991-го і 1995 років.

"Можна здійснювати богослужіння українською мовою, якщо дві третини приходу хочуть це робити", - сказав він.

Нагадаємо, раніше митрополит Онуфрій дозволив як виняток не згадувати під час богослужіння главу РПЦ патріарха Кирила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram