ГоловнаСуспільствоЖиття

Один з керівників СБУ "кришував" незаконний видобуток бурштину в Житомирській області

Силовики викрили злочинне угруповання

Співробітники Служби безпеки викрили протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, яке займалося незаконним видобутком бурштину в Житомирській та Рівненській областях, серед організаторів якої був один з керівників управління СБУ.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

"Через свої корупційні зв'язки в державних і правоохоронних органах Житомирщини та Рівненщини співробітник спецслужби забезпечував "дах" членам угруповання", - йдеться в повідомленні.

Фото: sbu.gov.ua

Крім того, зазначають у прес-службі, він фактично був основною ланкою корупційної схеми прикриття незаконного видобутку, транспортування та контрабанди "сонячного каменю".

Співробітники СБУ задокументували численні ланки механізму передачі грошей від безпосередніх видобувачів бурштину до найвпливовіших представників органів влади. Також під час обшуків правоохоронці вилучили значну кількість бурштину, виробів з нього і обладнання для його видобутку.

Фото: sbu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст. 255 (створення злочинної організації). Матеріали передані до Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, 27 грудня СБУ затримала помічника судді і митника за незаконний продаж бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram