ГоловнаСуспільствоЖиття

Савченко привітала українців з новорічними святами

"Свобода дорожча за життя! Україна дорожча за все у світі!" - написала Надія

Українська льотчиця, народний депутат України Надія Савченко, яку утримують у російській в'язниці, привітала українців з прийдешнім Новим роком.

Текст її вітального листа опублікувала сестра льотчиці Віра у Facebook.

Надія вітає Українців з Новим Роком!

Опубліковано Вірв'ю Савченко 30 грудня 2015 р.

"Українці, у нас бували тяжкі свята, але з гіркотою веселі! Ми вміємо не занепадати духом і сміятися навіть над смертю. Свобода дорожча за життя! Україна дорожча за все у світі! Ми, українці, гідні кращого! Ми заслуговуємо гідного і вільного життя. І в нас обов'язково все буде краще, ніж є! З вірою в серці! Вітаю вас із зимовими святами!" - написала Надія Савченко.

У Росії Савченко звинувачують у вбивстві двох журналістів у Луганській області. Як сказано у справі, льотчиця, яка служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджують, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її й затримали.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Донецький міський суд Ростовської обл. Російської Федерації (РФ) продовжив термін утримання під вартою Савченко до 16 квітня 2016 року, після чого вона оголосила голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram