ГоловнаСуспільствоЖиття

Із судді Оберемка, який погрожував пістолетом ДАІшнику, зняли одну статтю (оновлено)

Потерпілий у справі вирішив відмовитися від звинувачень

Із судді Оберемка, який погрожував пістолетом ДАІшнику, зняли одну статтю (оновлено)

Суд закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, який у березні погрожував пістолетом співробітнику ДАІ, котрий зупинив його для перевірки документів.

Про це йдеться в ухвалі суду від 9 грудня.

Установлено, що вночі 28 лютого 2015 року інспектори ДАІ після нетривалої погоні зупинили автомобіль BMW Х5, за кермом якого перебував суддя Оберемко, щоб перевірити документи. Як з'ясувалося, суддя вів автомобіль у стані алкогольного сп'яніння. Він відмовлявся виходити з машини, а також дістав пістолет моделі ПМ-Т, зняв його з запобіжника і скерував у бік міліціонерів зі словами "Я тебе застрелю".

Після цього Оберемко повідомив співробітників ДАІ, що є суддею і вони не мають права його затримувати, сів у машину і втік із місця злочину.

Усе це фіксували на відеокамеру двоє свідків, які прибули на місце події.

Судді Оберемку пред'явили звинувачення за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство), ст. 129 (погроза вбивством) і ст. 345 (погроза або насильство щодо співробітника правоохоронних органів).

Однак під час засідання потерпілий чоловік, який знімав події на відеокамеру, заявив клопотання про відмову від обвинувачення і попросив закрити кримінальне провадження. Своє клопотання він мотивував тим, що кримінальну справу стосовно судді було порушено за його заявою і вона належить до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення, тому відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для його закриття.

Прокурор та інші потерпілі виступили проти задоволення цього клопотання. Проте суд задовольнив його і закрив справу, знявши з Оберемка всі звинувачення.

Оновлення. Київська прокуратура підкреслює, що судовий розгляд за ч.1 ст.345 (погроза працівникові правоохоронного органу) та ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України, триває.

Чергове судове засідання призначено на 27 січня.

Нагадаємо, з'явилося відео, на якому нетверезий Оберемко погрожує застрелити співробітника ДАІ. Після цього суддю відсторонили від посади судді, а також у нього відібрали дозвіл на зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram