ГоловнаСуспільствоЖиття

Довідку про несудимість виключили з переліку документів для видачі закордонного паспорта

Законодавчі зміни набули чинності напередодні.

Довідку про несудимість виключили з переліку документів для видачі закордонного паспорта
Фото: Макс Требухов

Під час оформлення закордонного паспорта Міграційна служба надалі не перевірятиме, чи має громадянин обмеження на виїзд з України.

Це передбачено підписаним Президентом 28 грудня законом. Цей документ, зокрема, вніс зміни до статті 6 закону "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України".

"Відтепер обмеження на виїзд за межі території України не стосуються оформлення паспорта для виїзду за кордон. Під час оформлення закордонного паспорта міграційна служба надалі не перевірятиме, чи має громадянин обмеження на виїзд з України. Це не тільки прискорить внутрішні процеси оформлення документів, а й зменшить навантаження на працівників міграційної служби. Тож будь-яка пропозиція оформити довідку про несудимість для оформлення закордонного паспорта є не тільки незаконною, а й не має жодного сенсу в контексті процедури оформлення документа", - повідомляють на сайті Державної міграційної служби.

Нагадаємо, раніше під час оформлення закордонних паспортів Міграційна служба повинна була обов'язково перевірити громадянина на наявність обставин, що обмежують його право на виїзд за кордон. Співробітники служби самі робили запит про отримання даних про несудимість.

При цьому якщо громадянин оформляв паспорт терміново, він мусив самостійно отримувати довідку про несудимість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram