ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд визнав мера Дебальцевого невинуватим в організації "референдуму" про незалежність "ДНР"

За словами Проценка, проведення сесії вимагали озброєні люди

Суд визнав мера Дебальцевого невинуватим в організації "референдуму" про незалежність "ДНР"
Фото: http://siteua.org/

Мера Дебальцевого (Донецька область) Володимира Проценка суд визнав невинуватим в організації "референдуму" про незалежність так званої "Донецької народної республіки" (ДНР).

Про це йдеться в рішенні Константинівського міського суду.

5 травня 2014 року Проценко, будучи мером Дебальцевого, виніс на розгляд сесії 74-ї міської позачергової ради 6 скликання питання про виділення приміщень для проведення в місті "референдуму" про надання статусу державної незалежності "ДНР".

У рішенні суду зазначено, що, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на зміну меж території та державного кордону України, Проценко виступив на засіданні зазначеної сесії Дебальцівської міської ради 05.05.2014 року із закликами щодо зміни меж території та державного кордону України шляхом проведення референдуму.

При цьому Проценко не визнав своєї провини і пояснив, що 5 травня 2014 року біля будівлі виконавчого комітету зібралося близько 400 громадян, які не пропускали працівників виконкому на роботу, вимагали проведення сесії, погрожуючи захопленням виконкому й інших адмінбудівель, про що він повідомив в обладміністрацію та СБУ. Виконком був оточений озброєними людьми, які вимагали проведення сесії. До нього підійшли представники ініціативної групи, які вимагали скликати сесію, але не повідомили, з яких питань. Оргвідділ викликав депутатів на сесію, на яку було винесено питання про соціально-політичну ситуацію. До сесійної зали його супроводжували озброєні люди. Він відкрив сесію, після чого виступив В'юков від депутатського корпусу Партії регіонів і запропонував внести до порядку денного питання про виділення приміщень для "референдуму". Голосуванням депутатського корпусу це питання було внесене до порядку денного сесії, а потім проголосовано і прийнято відповідне рішення. Сам текст рішення сесії він не готував і не підписував, печатка також зберігалася не в нього.

У результаті суд визнав Проценка невинуватим.

Нагадаємо, Проценка затримали в січні 2015 року в Світлодарську Донецької області, де він переховувався від правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram